Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Eric Hom en Janneke Monshouwer – Interactieve avond over Zelfgenezend Vermogen

2 oktober 2019 @ 20:00 - 22:00

€15

Eric Hom en ik verzorgen dit initiatief samen. Eric deed veel opleidingen en cursussen over dit onderwerp, verdiepte zich in antroposofische geneeskunde en ik ook. Eric Hom maakte in zijn jonge jaren, net als ik, kennis met het antroposofisch gedachtengoed. Vanaf het begin was hij betrokken bij het medische werkveld, zonder daar als therapeut werkzaam te zijn. Eric vertelde dat hij het best is als er vragen worden gesteld, waar dan een gesprek uit kan ontstaan.

In de brochure van Jan K. Saal, een uitgave van Centrum Sociale Gezondheidszorg, staat:.
“Het is een wonder hoe ons lichaam zichzelf kan herstellen. Maar het is ook wonderbaarlijk hoe het dan soms niet doet, in geval van ziekte, chronische ziekte of een handicap. Daarom is het de moeite waard om ons wat meer in dit ‘zelfherstellend vermogen’ te verdiepen. Zo kunnen we op het spoor komen van wat we kunnen doen of laten om meer gebruik te kunnen maken van dit fantastisch vermogen om gezond te kunnen blijven.”

Mijn basis-opleidingen kreeg ik in de 1970er jaren: eerst assisteerde ik de Haagse antroposofisch arts Wim Engelbrecht en verpleegkundige Jannebeth Röell met hun workshops in het land over “Verpleging Thuis” en hoe om te gaan met zieke kinderen, en hun zelfgenezend vermogen aan te spreken. Vervolgens deed ik (naast mijn TV-werk) de (toen) 3-jarige opleiding voor kunstzinnige therapie De Wervel (hogeschool) bij Eva Mees en haar echtgenoot de antroposofisch arts Leendert Mees en studeerde ik af kunstzinnig therapeut. Daarna deed ik na-scholing. Naast mijn TV werk gaf ik therapieën. En ik blijf leren… Naast mijn werk als onderzoeksjournalist voor de Ander Nieuws-boeken.

De zaal is open vanaf 19.30 uur – koffie en thee gratis. Toegang: 15 Euro. Wijkcentrum Spieghelwijck is naast het Woon/Zorgcentrum Zandzee, Iepenlaan 354 A, 1406 RG Bussum (tegenover Iepenlaan nr. 119).

Aanmelden bij Janneke Monshouwer: janneke@andernieuws.eu

 

Gegevens

Datum:
2 oktober 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€15

Organisator

Janneke Monshouwer

Locatie

Wijkcentrum Spieghelwijck
Iepenlaan 354 A
Bussum, Noord-Holland 1406 RG Nederland
+ Google Maps
Ander Nieuws » Evenementen » Eric Hom en Janneke Monshouwer – Interactieve avond over Zelfgenezend Vermogen