Selecteer een pagina

In gesprek met Rico Brouwer over Trump en de Wereldpolitiek

door | feb 11, 2019 | Interview, Wereldpolitiek

Na het lezen van mijn boek, ‘Trump Grondwet en Wereld’ kreeg Rico Brouwer een genuanceerder beeld van Trump. Volgens Rico is het een boek dat over veel meer gaat. Het gaat over de Verenigde Staten waarin hij president kon worden, over de staat van de wereld waarin de VS een dominante rol neemt en over wie er uiteindelijk aan de touwtjes trekken.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 met tegenstanders Hillary Clinton en Janneke’s (toen nog) favoriet Bernie Sanders, met Jeb Bush en de voor haar dan nog onbekende Donald Trump, maakten dat Janneke op onderzoek uitging. Wat ze vond bracht ze gebundeld uit in dit boek.

Het gesprek tussen mij Rico Brouwer dat volgde ging over geo-politiek, banken, Rusland, China, de ‘deepstate’ en wat daar -volgens Janneke- mee wordt bedoeld.

Rico Brouwer van potkaars.nl

 

 

1 Reactie

  1. InstaFollowFast.com

    “Ik kom uit een Bokito-familie en ben daarom een Bokita,” aldus feministe Yesim Candan. Candan is publiciste, publieke spreker en organisator van evenementen. Ook bedacht zij de term ‘bicultureel’ als vervanger van de term allochtoon. Als kind van een autoritaire familie groeide Candan op met prestatiedruk, het moeten excelleren en ondernemen. Haar grootvader was zelfs de eerste islamitische slager van Rotterdam. Op zijn gastarbeidersverleden is ze trots en neemt ze mee in haar werk. “Ik vind diversiteit heel belangrijk en ik volg het adagium ‘practice what you preach’. Waar ze iedereen probeert te respecteren, probeert ze ook haar visie actief neer te zetten. Als feministe zegt Candan te proberen gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen te bevorderen. Zo schreef ze als columniste voor RTL Nieuws over de eerste vrouwelijke imam in West-Europa in de Ibn Rush-Goethe-moskee in Berlijn. Candan refereert in haar columns ook wel eens aan Pim Fortuyn, over wie zij schreef zich totaal niet door hem bedreigd te voelen. Fortuyn noemde de socialisatie van mannen en vrouwen als een kernonderdeel van de Westerse cultuur. Mede om het – in zijn ogen – gebrek aan socialisatie tussen de twee geslachten, noemde Fortuyn de islamitische cultuur zelfs ‘achterlijk’. Kaya en Candan spraken over de invloed van Fortuyn en het Fortuynisme op Candan’s kijk op het leven. Kaya en Candan spraken verder over de nationale identiteit van Nederland; over de vraag in hoeverre multiculturaliteit kan blijven bestaan in een samenleving waarin de dominante cultuur kan verwateren; over incidenten in Rotterdam met een groep Turkse Nederlanders, waarover Candan premier Rutte in RTL Late Night vroeg: “Is het niet tijd dat u de (Turks-Nederlandse, red.) jongeren toe-eigent? Erdogan is helemaal niet je leider; dat ben ik!” Op een vraag over nationaal leiderschap, spraken Kaya en Candan over Balkenende, Aboutaleb, Baudet, Trudeau, Obama, Merkel en andere leiders meer. Een andere punt van zorg die tijdens het gesprek aan de orde kwam, was de schroom van conservatieve Turkse Nederlanders om zich in het publieke debat uit te spreken, uit vrees dat ze hun baan zullen verliezen. Ook raakt Candan geregeld een gevoelige snaar door heilige huisjes aan te roeren en taboes te bespreken in haar columns.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘LaRouche’, die verduidelijkt dat we nu te maken hebben met een Britse coup op Trump, gesteund door de inlichtingendiensten, de Americaanse neocons en het Congres van Democraten. Hierin wordt ook gezegd dat het die ‘coupplegers zijn die ook de ‘coup’ in Venezuela aan het voorbereiden zijn…

de school waaraan ze refereert in het gesprek is de Vrije School Bussum. Die bestaat dit jaar 40 jaar. https://www.vrijeschoolmichael.nl (artikel)

CONTACT

10 + 3 =

Janneke Monshouwer

janneke@andernieuws.eu

Ander Nieuws » Wereldpolitiek » In gesprek met Rico Brouwer over Trump en de Wereldpolitiek