Selecteer een pagina

Over mijn tijd bij de Nederlandse Omroep

door | feb 7, 2019 | Interview, NOS

In 1956 werd het eerste televisie journaal van Nederland uitgezonden en in 1965 ging Janneke Monshouwer er werken. Dat was een tijd van pionieren: de eerste televisie reclame zou pas twee jaar later komen, net als kleurentelevisie. Janneke vertelt hoe het nieuws toen nog werd gemaakt en hoe ze het zag veranderen. Ze zou 28 jaar lang bij de Nederlandse televisie blijven werken maar werd uiteindelijk ziek van geheime, stiekeme dingen die ze zag en onwaarheden om zaken te verbergen. Ze zegt daarover: ‘dat is voor mij het allerergste. Natuurlijk krijg ik ook stress van nare dingen die in de wereld gebeuren, maar onwaarheid is het ergste. Als ik uitzoek wat er echt aan de hand is, hoe erg ook, dat is genezend’.

1 Reactie

 1. Neeltje

  U heeft groot gelijk, als ik ons verhaal over onze kinderen bij het jeugdjournaal voorleg, reageerd er niemand. Onze kinderen zitten al 5 maanden opgesloten in Frankrijk, in een tehuis. Lees ons verhaal op gedachtenvoer.nl
  Al 5 maanden en 4 dagen hebben ze hun ouders zelfs niet mogen zien, ze missen ons vreselijk en wij hen. Als 1 kind in Nederland ten onrechte in een gevangenis beland vanwege een probleem met een paspoort is het nr 1. Onze kinderen zitten ten onrechte vast omdat onze zoon ziek werd op school in Nederland,en er over deze aandoening nog niet veel bekend is.
  Schending van de mensenrechten binnen Europa is taboe om over te praten.
  In Frankrijk zaten in april 2019 90.000 kinderen vast ,onterecht uithuisgeplaatst , volgens advocaten en hulporganisaties. De onze zijn weggesleurd tijdens onze verhuizing vanuit Nederland , hier had onze zoon nauwelijks last van zijn aandoening.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CONTACT

1 + 12 =

Janneke Monshouwer

janneke@andernieuws.eu

Ander Nieuws » NOS » Over mijn tijd bij de Nederlandse Omroep