Selecteer een pagina
Al lange tijd zit ik met een aantal vragen over de Trump-regering: 2017-2021
 
Ik heb al vaak geschreven dat ik met deze vragen zit… Ik heb al een aantal keer gezocht naar het (mail)adres waar ik Trump met deze vragen kan bereiken. Dat heb ik nog niet gevonden. Daarom zet ik deze vragen nu alvast op mijn website.
 
Trump is voor mij dus geen god hoor. Absoluut niet. Naast de goede intenties die hij uitte en veel steengoede dingen die hij deed en nog steeds doet – zijn er ook verschrikkelijk nare dingen gebeurd… Natuurlijk besef ik de positie waarin hij zat -en nog zit. Maar deze vragen blijven in mijn hoofd rondspoken. Dit is mijn lijstje vragen en dit lijstje zal nog wel groeien als ik meer informatie heb:
 
– Trump spreekt in zijn CPAC-speech op 11 juli 2021: over “Judeo-Christelijke” waarden:
 “We are committed to defending innocent life, and to proudly upholding the Judaeo Christian values of our nation’s founders” (Wij zetten ons in voor de verdediging van onschuldig leven en voor de trotse verdediging van de joods-christelijke waarden van de stichters van onze natie).
Maar de Amerikaanse grondwet met ‘We the People’ is toch Christelijk? Toch niet ‘Judeo’ (= Joods)? En de founding fathers waren toch christelijk?  Dus wat bedoelt Trump precies? Zit hij hier op een dubbelspoor???
 
– Trump en vaccinaties. Waarom is hij zo trots op Operation Warp Speed en raadde hij mensen aan om zich te laten vaccineren? Trump zegt wel dat vaccinatie niet verplicht is en Fauci heel veel fouten heeft gemaakt… maar hij zit hier op een dubbelspoor… 
 
– Trump’s Venezuela-politiek, vond ik heel pijnlijk, ook de sancties op Venezuela waardoor de bevolking uithongert
 
– En hoe zit het met Bolivia en afzetten van Morales? Heeft Trump daar een hand in gehad?
 
– Trump en Syrië en Israël – 
– Waarom heeft Trump de verhaaltjes geloofd dat Assad chemische wapens (gasaanvallen) tegen de eigen bevolking zou gebruiken? 
– Waarom heeft Trump zich de Syrische olie toegeëigend? Die hoort toch toe aan Syrië? 
– Trump heeft de Golanhoogten die deels van Syrië waren en deels van Libanon officieel verklaard als eigendom van  Israel. Hoezo? 
– Hoe zit het met de Palestijnse gebieden waaruit steeds meer Palestijnen hun grond moeten opofferen voor Israelische woonwijken? Daar was Trump het helemaal mee eens.
– Waarom heeft Trump de sancties op Syrië verzwaard? (Ceasar Law). Zo wordt het land uitgehongerd…
– Als je zegt “America First” – waarom leg je dan sancies op andere landen?
– Waarom heeft Trump de Amerikaanse ambassade in Israël verplaatst naar Jeruzalem?
– Waarom heeft Trump Assange niet geholpen?
 
En het lijstje vragen groeit.